Terug naar Innovaties en Nieuws

Een duurzamer productieproces dankzij investering in ruim 500 zonnepanelen

Gepubliceerd op:

Op het dak van het bedrijfspand van Geertsema Staal in Winschoten liggen sinds kort ruim 500 zonnepanelen. Met de opbrengst van de zonnecollectoren voorzien wij over het hele jaar volledig in de behoefte aan elektriciteit tijdens ons dagelijkse bedrijfsproces.

Een economische en ecologische impuls

De 504 zonnepanelen leveren genoeg stroom op om ons overdag volcontinu draaiende machinepark van elektriciteit te voorzien. Naast verlichting en stroombehoefte op kantoor zijn het vooral onze zes bovenloopkranen en drie zaagmachines die veel stroom verbruiken. Met de zonnepanelen vergroenen wij zo jaarlijks zo’n 100.000 kWH elektriciteit. En hiermee besparen wij ook nog eens behoorlijk op onze energiekosten, dit is een investering met een uitstekend rendement.

 

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt hiermee verder vorm binnen ons bedrijf. Schone en duurzame energie is daarbij een speerpunt. Onze processen vragen behoorlijk wat stroom en die elektriciteit is nu volledig groen.”

Gerben Kiel, vestigingsmanager Geertsema Staal

 

Gelijkmatige opbrengst over de dag

De zonnepanelen op ons bedrijfspand zijn gelegd volgens de zogeheten ‘dakpanmethodiek’. In overleg met leverancier Buist Solar Technologie kozen wij hiervoor.  Hiermee is de opbrengst van de zonnepanelen gelijkmatig verdeeld over de dag. Dit sluit zo goed mogelijk aan op de hoogte van ons verbruik gedurende de werkdag. Direct verbruik ontlast het elektriciteitsnet en biedt financieel voordeel bij het afbouwen van de wettelijke salderingsregeling in de toekomst.

 

Duurzaamheid in de toekomst

Op de korte en lange termijn willen wij blijven investeren in verduurzaming van onze bedrijfsprocessen. Op elk beslismoment analyseren wij wat ecologisch-technologisch en bedrijfseconomisch gezien op dat moment de beste oplossing is. Denk bijvoorbeeld aan verjonging van ons vrachtwagenpark. Bij aanschaf van nieuwe vrachtwagencombinaties nemen wij de voors en tegens van alle beschikbare - groenere - aandrijftechnologie mee om tot een zeer weloverwogen keuze te komen. Zo krijgt groen en duurzaam een plek in ons bedrijf waar dat haalbaar en bedrijfseconomisch verantwoord is.

Een duurzamer productieproces dankzij investering in ruim 500 zonnepanelen

Bekijk ook

Persbericht: 150-jarig jubileum Geertsema Staal

Persbericht: 150-jarig jubileum Geertsema Staal

 
Ontmoet Nanda Bleeker

Ontmoet Nanda Bleeker

 
Ontmoet Evelien Bakker

Ontmoet Evelien Bakker

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en innovaties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief