Like ons op Facebook - Geertsema Staal BV Winschoten Volg ons op Twitter - Geertsema Staal BV Winschoten Connect op Linkedin - Geertsema Staal BV Winschoten Volg ons op Google+ - Geertsema Staal BV Winschoten
Homepage - Geertsema Staal BV Winschoten
Menu

Menu

CE Markering

EN 1090 – CE markering

Sinds juli 2014 is Geertsema Staal BV officieel gecertificeerd voor de NEN EN-1090/CE-markering. Wat deze certificering in de praktijk inhoud voor u als klant en hoe wij hier op inspelen wordt in dit schrijven toegelicht. Aangezien wij graag meerwaarde voor u bieden, hebben wij onze systemen zo ingericht dat u er het minste omkijken naar heeft.

Per 1 juli 2014 is de nieuwe verordening (EU) 205/2011 CPR(Construction Products Regulation) in heel Europa verplicht zijn. Voor bedrijven die zich bezig houden met de bouw en met staalconstructies hebben de CPR en de NEN EN 1090 gevolgen. Welke eisen er worden gesteld is afhankelijk van de plaats van het bedrijf in de bedrijfsketen.

Fabrikanten zijn verplicht FPC (Fabriek Productie Controle) gecertificeerd te zijn door een erkende instantie. Daarnaast moeten zij een DoP (Declaration of Performance) kunnen overleggen. Deze DoP bevat informatie over de eigenschappen van het product, de conformiteit van het soort staalproduct en de prestaties hiervan. De Fabrikant moet per norm/kwaliteit eenmalig een DoP kunnen verstrekken.

Bedrijven die werk uitvoeren in de bouw en staalconstructies moeten ervoor zorgen dat hun producten herleidbaar zijn. Om dit voor u als klant eenvoudiger te maken heeft Geertsema Staal BV een eigen DoP opgesteld voor de volgende normen:

  • EN 10025-1 Warmgewalste producten van constructiestaal
  • EN 10219-1 Koudvervaardigde Buisprofielen
  • EN 10210-1 Warmgevormde buisprofielen (volgt op korte termijn, tot die tijd leveren wij u de DoP van de fabrikant).

Voor producten welke buiten de EU verordening vallen is het niet noodzakelijk een DoP beschikbaar te stellen.

Om onze eigen DoP´s te mogen uitgeven hebben wij een FPC handboek opgesteld waarin onze processen omtrent de CE markering omschreven staan. Dit FPC handboek is door KIWA geaudit en goedgekeurd. Voor u als klant betekent dit dat u alleen onze vrachtbrieven met CE markering hoeft te archiveren. De bijbehorende DoP kunt u onderaan deze pagina downloaden. U hoeft dus niet overal een certificaat van op te vragen. Voor materiaal met een rekgrens van 355N/mm2 of hoger kunnen wij voor executieklasse 2, 3 en 4 een 3.1 certificaat meeleveren.

Mocht u nog vragen hebben omtrent bovenstaande, dan U kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. De heren Neumann en Kiel staan u graag te woord (eric.neumann@geertsema-staal.nl / gerben.kiel@geertsema-staal.nl)

Zie ook de onderstaande PDF documentatie:
Declaration of Performance (DoP) EN10025
Declaration of Performance (DoP) EN10219
FPC certificaat Geertsema Staal EN10025
FPC certificaat Geertsema Staal EN10219

Laatste nieuws

Missie ambitie kernwaarden stakeholders - Geertsema Staal BV Winschoten

Missie ambitie kernwaarden stakeholders

Geertsema staal draagt de visie van de holding uit: “O. de Leeuw wil met haar kennis van producten, markten en logistieke processen een belangrijke en duurzame schakel zijn in de distributieketen van fabrikant tot eindgebruiker. Enerzijds door klanten te ontzorgen bij hun activiteiten. Anderzijds

lees verder

Aangesloten bij

NEN EN-1090/CE-markering - Geertsema Staal BV Winschoten
Bouwen met Staal - Geertsema Staal BV Winschoten
De Staalfederatie - Geertsema Staal BV Winschoten