Terug naar Projecten

Plaatwerk voor snij- en zetwerk van Laserworx

Gepubliceerd op:

Geertsema Staal maakt deel uit van de vaste kern metaalleveranciers van Laserworx. De specialist in lasersnijden, kanten en nabewerken uit Leek kiest bewust voor lokale leveranciers. “Een belangrijk deel van ons werk komt uit de ad-hocmarkt. Gaat het bijvoorbeeld om reparatiewerk voor de industrie dan telt elke minuut, zonder dat dit ten koste mag gaan van kwaliteit. Geertsema Staal is dichtbij en levert snel uit grote voorraad prima kwaliteit”, zegt hoofd verkoop van Laserworx Jean-Paul Hijl.

Over Laserworx

Laserworx produceert op maat onderdelen en halffabrikaten zoals behuizingen, pompdelen en plaatwerk voor chassis. De klantenkring is voor een groot deel afkomstig uit de agrarische machinebouw, staalconstructiebouw, industrie en recycling. Het Leekster metaalbewerkingsbedrijf snijdt en kant metaal plaatwerk van 1 tot en met 30 mm dikte. Het bedrijf onderscheidt zich in zeer hoge nauwkeurigheid en snelheid van levering. Laserworx investeerde de laatste tijd sterk in nieuwe, snellere machines en verbeterde productiemethodes die kwaliteit en leverbetrouwbaarheid verder verbeteren en de capaciteit aanzienlijk vergroten.

Snel leveren

“De maakindustrie is de afgelopen vijftien jaar ingrijpend veranderd”, vertelt Jean-Paul. “Waren levertijden van twee weken traditioneel heel normaal, onder meer door digitalisering van ontwerp- en productieproces zijn de levertijden gehalveerd. Soms krijgen wij zelfs de vraag om binnen enkele dagen te leveren. Dankzij digitale processen kunnen wij veel sneller werken en bijna iedere vorm snijden.”

Ad-hocmarkt

En gaat het om de ad-hocmarkt, dan is snelle levering nóg belangrijker. Hijl: “Want elke minuut dat bijvoorbeeld een industrieel proces stilstaat vanwege storing, kost veel geld. Dan moeten wij de benodigde materialen snel geleverd krijgen. Onze koerier staat soms binnen een half uur, drie kwartier bij Geertsema Staal aan de balie. En dankzij hun ruime voorraad hebben wij dan binnen anderhalf uur de materialen die we nodig hebben.”

Samenwerking

Het hoofd verkoop van Laserworx is uitgesproken tevreden over de samenwerking: “Wij zetten altijd in op langdurige relaties, zowel met klanten als leveranciers. Vertrouwen is daarbij de basis, afspraak is afspraak. Met Geertsema Staal zijn de contacten aangenaam informeel en ontspannen. Daarom doen wij al vele jaren graag zaken met Geertsema Staal.”

Plaatwerk voor snij- en zetwerk van Laserworx

Foto's

Bekijk ook

Staalprofielen in windmolens van EAZ Wind op boerenerven

Staalprofielen in windmolens van EAZ Wind op boerenerven

 
Snelle levering cruciaal voor ad hoc opdrachten Machinefabriek Rinsma

Snelle levering cruciaal voor ad hoc opdrachten Machinefabriek Rinsma

 
Damco Aluminium: ‘We worden gewoon altijd goed geholpen’

Damco Aluminium: ‘We worden gewoon altijd goed geholpen’

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en innovaties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief