Terug naar Projecten

Snelle levering cruciaal voor ad hoc opdrachten Machinefabriek Rinsma

Gepubliceerd op:

“Wij voeren veel ad hoc opdrachten uit. Daarom is zeer snelle levering voor ons cruciaal”, vertelt directeur Ronald Zuiderveld van Machinefabriek Rinsma in Assen. “Wat je vandaag voor 15.00 uur bestelt, wordt morgen geleverd door Geertsema Staal. Daar kunnen wij op vertrouwen.”

Maatwerk constructies

Maatwerk in middelgrote staal-, RVS- en aluminiumconstructies, handmatig geproduceerd als enkelstuks of hooguit een kleine serie. Dat is de kracht van Machinefabriek Rinsma in Assen. Ook de montage op locatie doet Rinsma in eigen beheer, wat het bedrijf een sterke concurrentiepositie geeft. Recente eyecatchers waarvoor Geertsema Staal metalen en materialen leverde zijn onder meer de nieuwe sporthal in Eelde in opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma en de woontorens Atlas en Pleione in de Groninger wijk Paddepoel in opdracht van Plegt Vos.

Snelle levering

Verder kloppen klanten veelvuldig aan bij Machinefabriek Rinsma voor draai-, frees-, revisie- en onderhoudswerkzaamheden. “Wij doen veel reparaties en storingen en daarvoor hebben wij snel de juiste materialen nodig”, licht Zuiderveld toe. “Want wij willen altijd direct anticiperen op de wensen van onze klanten. Snelheid van levering is voor ons cruciaal”

Machinebouw

Van oudsher is Rinsma een machinefabriek. Machines ontwikkelen en bouwen gebeurt er nog altijd, maar dan met name de prototypes: “Wij laten ons graag uitdagen door innovatieve ontwikkeling van machines. Ontwikkeling van prototypes naar specificatie van de klant: het bedenken, maken, aanpassen en verbeteren totdat er een perfect prototype staat waarvan wij vervolgens een kleine nul-serie bouwen. Is de ontwikkeling van zo’n machine klaar,  dan laten wij de seriematige bouw graag over aan andere partijen, wij ambiëren geen massaproductie.”

Dagelijkse levering

Voor het ontwikkelen van zo’n prototype heeft Rinsma vaak kleinere hoeveelheden van veel verschillende soorten en formaten staal, RVS, aluminium en toebehoren nodig. Geertsema Staal heeft een brede voorraad en levert dagelijks, ook kleinere partijen. En ligt iets in Winschoten niet op voorraad, dan kan Geertsema Staal een beroep doen op zusterbedrijven binnen de  O. de Leeuwgroep: “En is het van daaruit ook niet leverbaar, dan denken de mensen van Geertsema met ons mee over alternatieven. Dat is voor ons een grote plus.”

Al meer dan 30 jaar trouwe klant

“Voor onze klanten zijn wij een praktijkgerichte sparringpartner. Zitten ze ergens mee, dan is één telefoontje genoeg. Dan maken wij gelijk even tijd om vragen te beantwoorden en mee te denken”, zegt Zuiderveld. Zijn bedrijf is al meer dan dertig jaar trouwe klant van Geertsema Staal, tot volle tevredenheid: “Want Geertsema Staal doet eigenlijk precies hetzelfde: oplossingsgericht meedenken. Wat er niet is, wordt geregeld en is er een probleem, dan wordt dat opgelost. Daar houden wij van.”

Snelle levering cruciaal voor ad hoc opdrachten Machinefabriek Rinsma

Bekijk ook

‘Een breed aanbod flenzen voor goede prijzen’

‘Een breed aanbod flenzen voor goede prijzen’

 
Maatwerk in vloerroosters en traptreden voor Johnny Smid in Rhede

Maatwerk in vloerroosters en traptreden voor Johnny Smid in Rhede

 
Staalprofielen in windmolens van EAZ Wind op boerenerven

Staalprofielen in windmolens van EAZ Wind op boerenerven

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en innovaties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief