Terug naar Projecten

Staalprofielen in windmolens van EAZ Wind op boerenerven

Gepubliceerd op:

Op menig boerenerf in Nederland, Duitsland en België staat een relatief kleine windmolen. Veel van deze windmolens zijn opgetrokken uit staal van Geertsema Staal. EAZ Wind in Hoogezand en Rijswijk ontwikkelt en bouwt zulke 15 meter hoge molens voor eigen energievoorziening van agrarische bedrijven. “Wij houden van no-nonsense zakendoen, daarom kiezen wij voor Geertsema Staal”, vertelt inkoper van EAZ Wind Konstantin Vriese.

Ontwikkeling en bouw van windmolens

EAZ Wind ontwikkelt en bouwt de windmolens volledig in eigen beheer. Ook de montage inclusief omvormer, elektrokast en de aanleg van grondkabels verzorgt het bedrijf volledig voor haar klanten. Sinds vorig jaar wordt het laswerk er uitbesteed aan een constructiebedrijf. “Die verzorgt nu ook de inkoop van het staal”, vertelt Vriese. “Net als wij zelf voorheen koopt deze onderaannemer het benodigde staal in bij Geertsema. Bij het uitbesteden van dit werk hebben wij deze wens aangegeven vanwege onze uitstekende ervaringen. Ook het constructiebedrijf bleek al veelvuldig zaken te doen met Geertsema Staal en voldeed graag aan ons verzoek.”

Snelle levering

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2014 is Geertsema Staal bij EAZ Wind partner in levering van staal en HEB-profielen. Snelle levering uit grote eigen voorraad is daarbij absoluut een pré: “Dat ontneemt voor ons de noodzaak van een grote eigen voorraad, een mooie kostenbesparing. Geertsema anticipeert heel snel, er is veel goede wil.”

Familiebedrijf

Vriese doet het liefst zaken met familiebedrijven, zoals Geertsema Staal: “Daar voel je de persoonlijke betrokkenheid van medewerkers nog.  Bij Geertsema hebben wij direct contact met onder meer Edzo en Gerben. Wij weten precies wat we aan elkaar hebben, het vertrouwen is groot. Dat is bijzonder prettig, zeker als er eens iets heel snel geregeld moet worden. Zakendoen is voor ons meer dan alleen kille cijfers.”

No-nonsense

Konstantin prijst de no-nonsense insteek Geertsema Staal: “Korte lijnen, persoonlijke contacten en afspraken nakomen. Daar houden wij van. De medewerkers denken met ons mee over het prijstechnisch beste moment van inkopen. En ook bij de optimalisatie van ons product. Onze molen is CIE-gecertificeerd via SGS waarmee wij Europabreed mogen leveren. Gegarandeerde kwaliteit is daarvoor een vereiste, Geertsema levert metaal dat aan die vereisten voldoet. Wij zijn gewoon zeer tevreden!”

Over EAZ Wind

Vier bevriende Groninger studenten ontwikkelden voor de boerderij van de ouders van één van hen een windmolen. In de boerenschuur bouwden ze in 2014 deze unieke molen. Het project leidde tot de oprichting van hun eigen bedrijf EAZ Wind. Het unieke aan de windmolens van EAZ windmolen is dat ze zijn uitgevoerd met een slim pitchsysteem dat de stand van de bladen reguleert. De hoek van de bladen ten opzichte van de wind verandert mechanisch-automatisch zodat er nooit teveel kracht op de constructie komt en de stroomopbrengst beheersbaar blijft. Bij storm zet de molen zichzelf helemaal stil. Het concept slaat aan: EAZ Wind maakt sinds de oprichting een stormachtige groei door. Bij de vestigingen in Hoogezand en Rijswijk ontwikkelen, bouwen en plaatsen inmiddels ruim veertig medewerkers intussen 100 tot 150 windmolens per jaar.

Staalprofielen in windmolens van EAZ Wind op boerenerven

Foto's

Bekijk ook

‘Een breed aanbod flenzen voor goede prijzen’

‘Een breed aanbod flenzen voor goede prijzen’

 
Maatwerk in vloerroosters en traptreden voor Johnny Smid in Rhede

Maatwerk in vloerroosters en traptreden voor Johnny Smid in Rhede

 
Snelle levering cruciaal voor ad hoc opdrachten Machinefabriek Rinsma

Snelle levering cruciaal voor ad hoc opdrachten Machinefabriek Rinsma

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en innovaties?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief