Homepage - Geertsema Staal BV Winschoten
Menu

Menu

Staalfederatie ontvangt predicaat Koninklijk

Staalfederatie ontvangt predicaat Koninklijk - Geertsema Staal BV Winschoten

De dit jaar 100 jaar bestaande Staalfederatie Nederland heeft het predicaat Koninklijk gekregen. De oorkonde die bij dit predicaat hoort, werd tijdens de viering van het 100-jarig bestaan aan de voorzitter van de Koninklijke Staalfederatie, de heer Hans Hilbrands, overhandigd door de commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, mr. J.H. Oosters. Met het Koninklijk predicaat wordt het belang van de Koninklijke Staalfederatie Nederland en haar leden onderkend.

De Staalfederatie Nederland is een gemotiveerde vereniging, waarin veel nieuwe ideeën ontstaan die nationaal en internationaal weerklank vinden. De Staalfederatie is vaak in daden, maar ook als medefinancier, betrokken bij relevante projecten die de processen in de bouw en de industrie bevorderen. Hoewel de Staalfederatie een relatief kleine vereniging is, vertegenwoordigt zij een groot maatschappelijk belang. De Staalfederatie staat voorop bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. Door het profileren van de positieve milieuaspecten van de staal- en metaalproducten in de nationale milieudatabase, worden gebouwen, machines, schepen, boorplatformen, bruggen en andere producten gemaakt met het oog op de toekomst. Hierin zullen hergebruik en recycling een cruciale rol gaan spelen. De leden van de Staalfederatie spelen een essentiële rol in de Nederlandse maakindustrie en de bouw. Zonder die leden zouden de bouw en de industrie stagneren. De toegevoegde waarde die de leden van de Staalfederatie aan het productieproces brengen, is van groot belang voor het maken van de juiste productkeuze van de afnemers.

De Staalfederatie werd opgericht op 1 januari 1919 als ‘De Algemene Vereniging van de IJzerhandel’ en is dus dit jaar een eeuw oud. In de periode na de Eerste Wereldoorlog werden veel verenigingen opgericht om de wederopbouw te ordenen. Van Europa en Nederland in het bijzonder. De Staalfederatie is een platform voor handelaren in staal en metaal en hun stakeholders, met als doel het onderhouden van relaties en het uitwisselen en vergroten van kennis. In dit jubileumjaar stelt de Staalfederatie zich als doel om samen met haar stakeholders de staal- en metaalsector te versterken om zo de economische en politieke uitdagingen te kunnen volgen. De Staalfederatie focust op vijf speerpunten, te weten: Personeel, Logistiek, Financiering, Innovatie en Digitalisering. In de loop van dit jaar organiseert de Staalfederatie diverse bijeenkomsten waarin deze thema’s aan bod komen.

Op de foto links de heer H. Hilbrands, voorzitter Koninklijke Staalfederatie en rechts de heer H. Oosters, Commissaris van de Koning Provincie Utrecht.
(Fotograaf: Paul Ridderhof)

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspagina


« vorige volgende »

Ons assortiment reikt verder dan uw vraag

Contact:

Geertsema Staal BV
Papierbaan 50 D
9672 BH Winschoten
0597-423344
info@geertsema-staal.nl
KvK 02300216

Volg ons:

Meld u aan voor de nieuwbrief:

Mijn website:

Uw naam:
E-mail:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens

Contact via Whatsapp