Like ons op Facebook - Geertsema Staal BV Winschoten Volg ons op Twitter - Geertsema Staal BV Winschoten Connect op Linkedin - Geertsema Staal BV Winschoten Volg ons op Google+ - Geertsema Staal BV Winschoten
Homepage - Geertsema Staal BV Winschoten
Menu

Menu

Uitbreiding assortiment Platen

Uitbreiding assortiment Platen - Geertsema Staal BV Winschoten

Om aan de toenemende vraag naar weervast materiaal te kunnen voldoen hebben wij ons assortiment onlangs uitgebreid met Corten A platen.

Cor-Ten staal (ook wel weervast staal genaamd) is dè keuze indien u op zoek bent naar een staalsoort die zonder oppervlaktebehandeling ingezet kan worden en toch beschermd is tegen aantasting door omgevingscorrosie. 

De chemische samenstelling zorgt ervoor dat het oppervlak door blootstelling aan vocht en lucht een roestbruine laag krijgt. Deze zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de verdere oxidatie sterk vertraagd wordt. Cor-Ten staal heeft daardoor een veel langere levensduur dan onbehandeld koolstofstaal. Het materiaalverlies na 10 jaar is voor Cor-Ten A tot 80% lager dan koolstofstaal. De mechanische eigenschappen van Cor-Ten staal zijn doorgaans vergelijkbaar met S355 varianten. De buigbaarheid, verspaanbaarheid en lasbaarheid van Cor-Ten is vergelijkbaar met koolstofstaal.

Onze voorraad is uitgebreid met handelsformaat platen in 2,3,4 en 5 mm dikte.
Over overige afmetingen kunnen wij zeer snel beschikken.

Wilt u meer informatie over beschikbaarheid, prijzen of heeft u een andere vraag ?
Neem dan contact met ons op.

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspagina


Laatste nieuws

Missie ambitie kernwaarden stakeholders - Geertsema Staal BV Winschoten

Missie ambitie kernwaarden stakeholders

Geertsema staal draagt de visie van de holding uit: “O. de Leeuw wil met haar kennis van producten, markten en logistieke processen een belangrijke en duurzame schakel zijn in de distributieketen van fabrikant tot eindgebruiker. Enerzijds door klanten te ontzorgen bij hun activiteiten. Anderzijds

lees verder

Aangesloten bij

NEN EN-1090/CE-markering - Geertsema Staal BV Winschoten
Bouwen met Staal - Geertsema Staal BV Winschoten
De Staalfederatie - Geertsema Staal BV Winschoten