Homepage - Geertsema Staal BV Winschoten
Menu

Menu

Uitbreiding assortiment Platen

Uitbreiding assortiment Platen - Geertsema Staal BV Winschoten

Om aan de toenemende vraag naar weervast materiaal te kunnen voldoen hebben wij ons assortiment onlangs uitgebreid met Corten A platen.

Cor-Ten staal (ook wel weervast staal genaamd) is dé keuze indien u op zoek bent naar een staalsoort die zonder oppervlaktebehandeling ingezet kan worden en toch beschermd is tegen aantasting door omgevingscorrosie. 

De chemische samenstelling zorgt ervoor dat het oppervlak door blootstelling aan vocht en lucht een roestbruine laag krijgt. Deze zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal van zuurstof af, waardoor de verdere oxidatie sterk vertraagd wordt. Cor-Ten staal heeft daardoor een veel langere levensduur dan onbehandeld koolstofstaal. Het materiaalverlies na 10 jaar is voor Cor-Ten A tot 80% lager dan koolstofstaal. De mechanische eigenschappen van Cor-Ten staal zijn doorgaans vergelijkbaar met S355 varianten. De buigbaarheid, verspaanbaarheid en lasbaarheid van Cor-Ten is vergelijkbaar met koolstofstaal.

Onze voorraad is uitgebreid met handelsformaat platen in 2,3,4 en 5 mm dikte. Over overige afmetingen kunnen wij zeer snel beschikken.

Wilt u meer informatie over beschikbaarheid, prijzen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspagina


« vorige volgende »

Ons assortiment reikt verder dan uw vraag

Contact:

Geertsema Staal BV
Papierbaan 50 D
9672 BH Winschoten
0597-423344
info@geertsema-staal.nl
KvK 02300216

Volg ons:

Meld u aan voor de nieuwbrief:

Mijn website:

Uw naam:
E-mail:

Ik ga akkoord met het per e-mail verzenden en opslaan van mijn ingevulde gegevens

Contact via Whatsapp